Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

16χρονος Νεκρός από σφαίρα Μπάτσου στο Κέντρο της Αθήνας

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρη ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρό από αστυνομικό-«ειδικό φρουρό» στα Εξάρχεια. Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Τα χέρια των αστυνομικών εδώ και καιρό έχουν οπλιστεί από την κυβέρνηση. Το μαρτυρούν περιστατικά όπως: η άγρια καταστολή των πολιτών της Λευκίμμης, το χτύπημα των φοιτητικών πορειών όλα τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα τοπικά γεγονότα, όπως ο απάνθρωπος ξυλοδαρμός, εξευτελισμός και καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος δύο πολιτών στην Αργαλαστή και πυροβολισμός πολίτη στον Αλμυρό.
Από την στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία, έχουν ξεκινήσει αλυσιδωτές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, από την Αθήνα μέχρι και την μικρότερη πόλη. Στο Βόλο έχουν ήδη γίνει δύο μαζικές διαδηλώσεις, με το μαζικό συλλαλητήριο της Κυριακής να φτάσει να συγκρουστεί με δυνάμεις των ΜΑΤ στο Αστυνομικό Τμήμα του Βόλου και στη συνέχεια να κατευθυνθεί προς το Εργατικό Κέντρο, να σπάσει την φιέστα των ξεπουλημένων παραγόντων (τρέποντας σε φυγή Βουλευτή, Νομάρχη και Μητροπολίτη) και να απαιτήσει γενική απεργία.
Καλούμε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, όλη τη κοινωνία του Βόλου να ενωθεί μαζί μας στο δρόμο, σπάζοντας τη τρομοκρατία και διεκδικώντας τα αυτονόητα για μόρφωση, δουλειά, ζωή.

· Λεφτά για παιδεία, υγεία και όχι στα σώματα ασφαλείας
· Ενιαίο 12χρονο σχολείο-Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους
· Καταλήψεις-Απεργίες διαρκείας


ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ


Όλοι σήμερα στις 18.00 στην πορεία από το Πανεπιστήμιο(Θόλος)


Συντονιστικό κατάληψης φοιτητικού συλλόγου τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: