Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Κάθε πέρσι και καλύτερα…

Όλοι θυμόμαστε, ότι πέρσι τέτοιο καιρό παίρναμε τα συγγράμματα του εξαμήνου από την γραμματεία του τμήματος. Μέχρι την 17η Νοεμβρίου οι εκδοτικοί οίκοι είχαν μοιράσει τα βιβλία στο τμήμα μας, τα οποία και διανέμονταν στους φοιτητές, ώστε να προετοιμαστούν έγκαιρα για τις εξετάσεις. Φέτος όλοι αναρωτιούνται, από τους καθηγητές έως τους υπαλλήλους, πως και πότε θα πάρουν τα απαιτούμε συγγράμματα οι φοιτητές, με κίνδυνο να μην διανεμηθούν καθόλου βιβλία στο Βόλο.
Γι’ αυτή την κατάσταση είναι πλέον φανερό, ότι δεν ευθύνεται κάποια καθυστέρηση της γραμματείας ή η ιδιομορφία του προγράμματος σπουδών, αλλά η εφαρμογή του Νόμου-Πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Η λίστα συγγραμμάτων παρουσιαζόταν η καλύτερη εφαρμογή για τους φοιτητές (" Είναι ωραίο να διαλέγεις το βιβλίο σου - Έτσι θα πατάξουμε την καθηγητική αυθεντία" έτσι μας έλεγαν πέρυσι και συνεχίζουν να μας λένε και φέτος κάποιες κυβερνητικές φωνές προσπαθώντας να μας παραπλανήσουν).
Στην πραγματικότητα όμως η λίστα συγγραμμάτων έρχεται να αλλάξει ριζικά και πάντα προς το χειρότερο τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα συγγράμματα και την έννοια της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων :

1. Παίρνεις τόσα βιβλία όσα τα μαθήματα για το πτυχίο. Αυτό σημαίνει πως αν αλλάξει καθηγητής δεν μπορείς να πάρεις το καινούργιο βιβλίο. Αν προεκτείνεται η ύλη του μαθήματος πέραν των πλαισίων του βιβλίου τότε εσύ πρέπει να πληρώνεις για την επιπλέον γνώση ( τις παραπάνω σημειώσεις). Αν δηλώσεις μάθημα επιλογής και θελήσεις να το αλλάξεις σε παραπάνω εξάμηνο τότε πρέπει να πληρώσεις το επιπλέον βιβλίο.

2. Η ύλη δεν θα αναφέρεται ευθέως στην εξέταση ενός βιβλίου άρα θα δημιουργηθεί μια αόριστη εξεταστέα ύλη.

3. Δεν γνωρίζει κανείς πότε, πώς και αν θα μοιραστούν στους φοιτητές τα συγγράμματα φέτος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:

-Την προσπάθεια δημιουργίας ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ.
-Την εφαρμογή του Νόμου-Πλαίσιο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
-Την στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που εδώ και τρία χρόνια ψεύδεται ευθέως και παραπλανεί τους φοιτητές του συλλόγου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να δοθούν τα συγγράμματα στο ΙΑΚΑ και σε κάθε σχολή με το παλιό καθεστώς διανομής τους, χωρίς περικοπή ούτε ενός από αυτά.
-Καμία εφαρμογή-Ανατροπή κάθε διάταξης του νέου νόμου-πλαίσιο.

2 σχόλια:

temponeras είπε...

esto kai tora to sxima kanei ti parousia tou sto ditktio.eyxomai ayto ti blog na apotelesei tomi stn istoria tou sximatos.

koita oi alloi exoun kinisei
exei i plasi kokkinisei
allios hlios exei bgie
alli thalassa
alli gi.

χωροΑταξια - ΕAAK είπε...

poso geloios eisai re temponera... me geia sintrofoi to blog!!!